Physiology of Color Changes of Fresh-Cut Vegetables during Storage / Nejlevnější knihy
Physiology of Color Changes of Fresh-Cut Vegetables during Storage

Kód: 09185654

Physiology of Color Changes of Fresh-Cut Vegetables during Storage

Autor Atef Mahmoud, Ali Hussein, El-Gizawy Ahmad

This work aimed to study the effect of different inhibitors i.e. ascorbic acid, cysteine and citric acid and some amino acids i.e. glycine, valine, methionine and phenylalanine on inhibition of polyphenol oxidase (PPO) activity ma ... celý popis

2030


Skladem u dodavatele
Odesíláme za 14-18 dnů
Přidat mezi přání

Mohlo by se vám také líbit

Darujte tuto knihu ještě dnes
  1. Objednejte knihu a zvolte Zaslat jako dárek.
  2. Obratem obdržíte darovací poukaz na knihu, který můžete ihned předat obdarovanému.
  3. Knihu zašleme na adresu obdarovaného, o nic se nestaráte.

Více informací

Více informací o knize Physiology of Color Changes of Fresh-Cut Vegetables during Storage

Nákupem získáte 203 bodů

Anotace knihy

This work aimed to study the effect of different inhibitors i.e. ascorbic acid, cysteine and citric acid and some amino acids i.e. glycine, valine, methionine and phenylalanine on inhibition of polyphenol oxidase (PPO) activity mainly responsible for browning process in fresh-cut fruits and vegetables. Also identifying the mechanisms of each inhibitor under various conditions. The results confirmed that ascorbic acid and cysteine act as competitive PPO inhibitor at low concentrations (0.84 7.15mM) and react at high concentrations ( 1.5% ) in the assay solution with the resulted quinone to form a colorless adducts (cysteine) and reduction the quinone to diphenole while citric acid worked only as non-competitive inhibitor. Identification the mechanisms of each ascorbic acid and cysteine inhibitors under various conditions. Also, this study was conducted on oxidative stress by factors affecting anthocyanin color changes (pH, PPO and hydrogen peroxide).The UV-Vis spectra of extract anthocyanins were recorded to find the suitable pH for preserving the color. However, for inhibition of fresh-cut okra dipped in 0.5% solution of cysteine, ascorbic or calcium chloride for 5 min.

Parametry knihy

Zařazení knihy Knihy v angličtině Technology, engineering, agriculture Agriculture & farming Horticulture

2030

Oblíbené z jiného soudku



Osobní odběr Praha, Brno a 12903 dalších

Copyright ©2008-24 nejlevnejsi-knihy.cz Všechna práva vyhrazenaSoukromíCookies


Můj účet: Přihlásit se
Všechny knihy světa na jednom místě. Navíc za skvělé ceny.

Nákupní košík ( prázdný )

Vyzvednutí v Zásilkovně
zdarma nad 1 499 Kč.

Nacházíte se: