Food and Knowledge in Renaissance Italy / Nejlevnější knihy
Food and Knowledge in Renaissance Italy

Kód: 09367205

Food and Knowledge in Renaissance Italy

Autor Deborah L. Krohn

Though Bartolomeo Scappi's Opera (1570), the first illustrated cookbook, is well-known to historians of food, up to now there has been no study of its illustrations, unique in printed books through the early 17th century. In Food ... celý popis

5181

Dostupnost:

50 % šanceMáme informaci, že by titul mohl být dostupný. Na základě vaší objednávky se ho pokusíme do 6 týdnů zajistit.
Prohledáme celý svět

Informovat o naskladnění

Přidat mezi přání

Mohlo by se vám také líbit

Darujte tuto knihu ještě dnes
  1. Objednejte knihu a zvolte Zaslat jako dárek.
  2. Obratem obdržíte darovací poukaz na knihu, který můžete ihned předat obdarovanému.
  3. Knihu zašleme na adresu obdarovaného, o nic se nestaráte.

Více informací

Informovat o naskladnění knihy

Informovat o naskladnění knihy


Souhlas - Souhlasím se zasíláním obchodních sdělení a zpracováním osobních údajů k obchodním sdělením.

Zašleme vám zprávu jakmile knihu naskladníme

Zadejte do formuláře e-mailovou adresu a jakmile knihu naskladníme, zašleme vám o tom zprávu. Pohlídáme vše za vás.

Více informací o knize Food and Knowledge in Renaissance Italy

Nákupem získáte 518 bodů

Anotace knihy

Though Bartolomeo Scappi's Opera (1570), the first illustrated cookbook, is well-known to historians of food, up to now there has been no study of its illustrations, unique in printed books through the early 17th century. In Food and Knowledge in Renaissance Italy, Krohn both treats the illustrations in Scappi's cookbook as visual evidence for a lost material reality; and through the illustrations, including several newly-discovered hand-colored examples, connects Scappi's Opera with other types of late Renaissance illustrated books. What emerges from both of these approaches is a new way of thinking about the place of cookbooks in the history of knowledge. Krohn argues that with the increasing professionalization of many skills and trades, Scappi was at the vanguard of a new way of looking not just at the kitchen- as workshop or laboratory-but at the ways in which artisanal knowledge was visualized and disseminated by a range of craftsmen, from engineers to architects. The recipes in Scappi's Opera belong on the one had to a genre of cookery books, household manuals, and courtesy books that was well-established by the middle of the sixteenth century, but the illustrations suggest connections to an entirely different and emergent world of knowledge. It is through study of the illustrations that these connections are discerned, explained, and interpreted. As one of the most important cookbooks for early modern Europe, the time is ripe for a focused study of Scappi's Opera in the various contexts in which Krohn frames it: book history, antiquarianism, and visual studies.

Parametry knihy

Zařazení knihy Knihy v angličtině The arts History of art / art & design styles History of art & design styles: c 1400 to c 1600

5181

Oblíbené z jiného soudku



Osobní odběr Praha, Brno a 12903 dalších

Copyright ©2008-24 nejlevnejsi-knihy.cz Všechna práva vyhrazenaSoukromíCookies


Můj účet: Přihlásit se
Všechny knihy světa na jednom místě. Navíc za skvělé ceny.

Nákupní košík ( prázdný )

Vyzvednutí v Zásilkovně
zdarma nad 1 499 Kč.

Nacházíte se: