History of Drinking / Nejlevnější knihy
History of Drinking

Kód: 06291326

History of Drinking

Autor COOKE ANTHONY

How have Scottish drinking places changed over three centuries and what makes them distinctively Scottish? What did Samuel Johnson, James Boswell, Dorothy Wordsworth, James Hogg and Robert Southey have in common? They all toured S ... celý popis

2987


Očekávaný dotisk
Termín neznámý

Informovat o naskladnění

Přidat mezi přání

Mohlo by se vám také líbit

Dárkový poukaz: Radost zaručena

Objednat dárkový poukazVíce informací

Informovat o naskladnění knihy

Informovat o naskladnění knihy


Souhlas - Souhlasím se zasíláním obchodních sdělení a zpracováním osobních údajů k obchodním sdělením.

Zašleme vám zprávu jakmile knihu naskladníme

Zadejte do formuláře e-mailovou adresu a jakmile knihu naskladníme, zašleme vám o tom zprávu. Pohlídáme vše za vás.

Více informací o knize History of Drinking

Nákupem získáte 299 bodů

Anotace knihy

How have Scottish drinking places changed over three centuries and what makes them distinctively Scottish? What did Samuel Johnson, James Boswell, Dorothy Wordsworth, James Hogg and Robert Southey have in common? They all toured Scotland and left accounts of their experiences in Scottish inns, ale houses, taverns and hotels. Similarly, poets and writers from Robert Burns and Walter Scott to Ian Rankin and Irvine Welsh have left vivid descriptions of the pleasures and pains of Scottish drinking places. Pubs also provided public spaces for occupational groups to meet, for commercial transactions, for literary and cultural activities and for everyday life and work rituals such as births, marriages and deaths and events linked with the agricultural year. These and other historical issues such as temperance, together with contemporary issues, like the liberalization of licensing laws and the changing nature of Scottish pubs, are discussed in this fascinating book. It considers pubs as public spaces and casts light on issues such as the rise of voluntary associations, clubs and societies and the economic functions of pubs. It places Scottish drinking places in an anthropological context to examine their role in everyday life, community and work rituals. It discusses the temperance movement and responses to it. It interviews with present day licensees across Scotland bring the book down to the present and considers the future of the Scottish pub.

Parametry knihy

Zařazení knihy Knihy v angličtině Humanities History Regional & national history

2987

Oblíbené z jiného soudku



Osobní odběr Praha, Brno a 12903 dalších

Copyright ©2008-24 nejlevnejsi-knihy.cz Všechna práva vyhrazenaSoukromíCookies


Můj účet: Přihlásit se
Všechny knihy světa na jednom místě. Navíc za skvělé ceny.

Nákupní košík ( prázdný )

Vyzvednutí v Zásilkovně
zdarma nad 1 299 Kč.

Nacházíte se: