Poklady slovenskej kuchyne Šariš, Abov, Zemplín / Nejlevnější knihy
Poklady slovenskej kuchyne Šariš, Abov, Zemplín

Kód: 02158848

Poklady slovenskej kuchyne Šariš, Abov, Zemplín

Autor Silvia Pilková

Tradičná slovenská kuchyňa, to nie sú len bryndzové halušky, haruľa, klobásy či lokše. Séria kuchárskych kníh Poklady slovenskej kuchyne zachytáva prekvapivo pestré kulinárske dedičstvo našich predkov. Každá časť edície predstavuj ... celý popis


Momentálně nedostupné

Informovat o naskladnění

Přidat mezi přání

Mohlo by se vám také líbit

Informovat o naskladnění knihy

Informovat o naskladnění knihy


Souhlas - Souhlasím se zasíláním obchodních sdělení a zpracováním osobních údajů k obchodním sdělením.

Zašleme vám zprávu jakmile knihu naskladníme

Zadejte do formuláře e-mailovou adresu a jakmile knihu naskladníme, zašleme vám o tom zprávu. Pohlídáme vše za vás.

Více informací o knize Poklady slovenskej kuchyne Šariš, Abov, Zemplín

Anotace knihy

Tradičná slovenská kuchyňa, to nie sú len bryndzové halušky, haruľa, klobásy či lokše. Séria kuchárskych kníh Poklady slovenskej kuchyne zachytáva prekvapivo pestré kulinárske dedičstvo našich predkov. Každá časť edície predstavuje vybraté regióny a kompletná séria napokon obsiahne celé Slovensko. Nájdete tu recepty všeobecne známe a obľúbené, ale aj dávno zabudnuté, či skvosty, ktoré autorka objavila v zapadnutých kútoch Slovenska alebo starých rodinných archívoch. Vyberiete si z jedál každodenných aj sviatočných, mäsitých aj bezmäsitých, slaných aj sladkých, ktoré nie sú len nostalgickým pohľadom na život našich predkov, ale plnohodnotnou súčasťou moderného jedálneho lístka. Pustite sa do varenia – slovenská kuchyňa má čo ponúknuť aj najväčším labužníkom! Ochutnajte: Godola 500 g čerstvých egrešov voda soľ cukor 2 lyžice bravčovej masti 3 lyžice hladkej múky mletá sladká paprika 100 ml sladkej smotany Egreše umyjeme a uvaríme v osolenej vode, do ktorej pridáme aj cukor. Množstvo pridávaného cukru je individuálne, niekto má rád omáčku sladšiu, iný nie. Uvarené egreše prepasírujeme cez sitko. Z masti a hladkej múky pripravíme svetlú zápražku. Pridáme do nej mletú sladkú papriku, rozmiešame a zalejeme trochou vody. Zápražku potom vlejeme do egrešovej zmesi spolu so smotanou a dobre premiešame. Pri miernej teplote krátko povaríme. Tip Godola môže slúžiť ako omáčka k mäsu, hodí sa k divine, ale jedla sa aj samotná s chlebom. Poznámka Godola je sezónna omáčka, ktorá sa zvykla pripravovať v čase dozrievania egrešov.

Parametry knihy

Zařazení knihy Knihy ve slovenštině Populárně naučná pro dospělé Kuchařky a nápoje Národní a regionální kuchařky

Oblíbené z jiného soudku



Osobní odběr Praha, Brno a 12903 dalších

Copyright ©2008-24 nejlevnejsi-knihy.cz Všechna práva vyhrazenaSoukromíCookies


Můj účet: Přihlásit se
Všechny knihy světa na jednom místě. Navíc za skvělé ceny.

Nákupní košík ( prázdný )

Vyzvednutí v Zásilkovně
zdarma nad 1 499 Kč.

Nacházíte se: