Mathematical models for the simulation of combined depth and cake filtration processes. / Nejlevnější knihy
Mathematical models for the simulation of combined depth and cake filtration processes.

Kód: 19121604

Mathematical models for the simulation of combined depth and cake filtration processes.

Autor Sebastian Osterroth

In this work, mathematical models for combined depth and cake filtration are developed. Their formulation is either based on a moving or free boundary description. For the free boundary model existence and uniqueness of the soluti ... celý popis

3163


Skladem u dodavatele
Odesíláme za 14-18 dnů
Přidat mezi přání

Mohlo by se vám také líbit

Darujte tuto knihu ještě dnes
  1. Objednejte knihu a zvolte Zaslat jako dárek.
  2. Obratem obdržíte darovací poukaz na knihu, který můžete ihned předat obdarovanému.
  3. Knihu zašleme na adresu obdarovaného, o nic se nestaráte.

Více informací

Více informací o knize Mathematical models for the simulation of combined depth and cake filtration processes.

Nákupem získáte 316 bodů

Anotace knihy

In this work, mathematical models for combined depth and cake filtration are developed. Their formulation is either based on a moving or free boundary description. For the free boundary model existence and uniqueness of the solution is shown. To study the influence of the model parameters, two different tools are introduced, namely model reduction and parameter identification. Model reduction is used to study the sensitivity of the parameters and to accelerate the solution procedure. Multiple ways to construct a projection basis are discussed and reviewed. For parameter identification, an optimization framework for the free boundary problem is derived. Therefore a gradient algorithm in combination with an adjoint formulation is used. The models are compared to several experimental data and different mathematical aspects of the problem are tested, too. The results show that it is possible to reproduce the experimental data. It is further shown that a nonlinear pressure drop, often arising in cake filtration, can be explained by the model without considering compression of the cake.

Parametry knihy

Zařazení knihy Knihy v angličtině Computing & information technology Business applications

3163

Oblíbené z jiného soudku



Osobní odběr Praha, Brno a 12903 dalších

Copyright ©2008-24 nejlevnejsi-knihy.cz Všechna práva vyhrazenaSoukromíCookies


Můj účet: Přihlásit se
Všechny knihy světa na jednom místě. Navíc za skvělé ceny.

Nákupní košík ( prázdný )

Vyzvednutí v Zásilkovně
zdarma nad 1 499 Kč.

Nacházíte se: