Kinship and Food in South East Asia / Nejlevnější knihy
Kinship and Food in South East Asia

Kód: 05050644

Kinship and Food in South East Asia

Autor Monica Janowski, Fiona Kerlogue

There has been a growing acceptance that food has an important role in establishing and structuring social and kin relations in South East Asian societies. This study looks at a wide variety of groups in the region and demonstrate ... celý popis

813

Dostupnost:

50 % šanceMáme informaci, že by titul mohl být dostupný. Na základě vaší objednávky se ho pokusíme do 6 týdnů zajistit.
Prohledáme celý svět

Informovat o naskladnění

Přidat mezi přání

Mohlo by se vám také líbit

Dárkový poukaz: Radost zaručena

Objednat dárkový poukazVíce informací

Informovat o naskladnění knihy

Informovat o naskladnění knihy


Souhlas - Souhlasím se zasíláním obchodních sdělení a zpracováním osobních údajů k obchodním sdělením.

Zašleme vám zprávu jakmile knihu naskladníme

Zadejte do formuláře e-mailovou adresu a jakmile knihu naskladníme, zašleme vám o tom zprávu. Pohlídáme vše za vás.

Více informací o knize Kinship and Food in South East Asia

Nákupem získáte 81 bodů

Anotace knihy

There has been a growing acceptance that food has an important role in establishing and structuring social and kin relations in South East Asian societies. This study looks at a wide variety of groups in the region and demonstrates that within all of them the feeding relationship is fundamental to the establishment and the nature of relations within generations and between generations. Presenting material from ten societies in the region, the papers included in this volume argue that the feeding of foods, drink and meals based on the focal starch crop grown by these agricultural groups - rice in eight of the groups covered here, sago in one and cassava in one - is used to manipulate 'biological' kinship and to construct a 'kinship' particular to humans; which is nevertheless founded in a 'natural' process, the 'flow of life', blessings and potency between generations. Since there is an increasing interest in anthropology, history, geography, cultural studies and other disciplines in the importance of understanding the ways in which food is used to express and to establish social relations, this book will be of interest to a wide range of scholars of South East Asia. It is also relevant to South East Asian archaeology in relation to understanding the origins of agriculture within the area as well as to the current debate about the relevance of 'biology' to what we mean by 'kin' ties.

Parametry knihy

Zařazení knihy Knihy v angličtině Society & social sciences Sociology & anthropology Anthropology

813

Oblíbené z jiného soudku



Osobní odběr Praha, Brno a 12903 dalších

Copyright ©2008-24 nejlevnejsi-knihy.cz Všechna práva vyhrazenaSoukromíCookies


Můj účet: Přihlásit se
Všechny knihy světa na jednom místě. Navíc za skvělé ceny.

Nákupní košík ( prázdný )

Vyzvednutí v Zásilkovně
zdarma nad 1 499 Kč.

Nacházíte se: