Kapitalistický realizmus / Nejlevnější knihy
Kapitalistický realizmus

Kód: 38697031

Kapitalistický realizmus

Autor Mark Fisher

Je ľahšie predstaviť si koniec sveta ako koniec kapitalizmu? Od roku 1989 sa kapitalizmus prezentuje ako jediný možný politicko-ekonomický systém. Filozof a publicista Mark Fisher vo svojej knihe popisuje vývoj a základné princípy ... celý popis


Momentálně nedostupné

Informovat o naskladnění

Přidat mezi přání

Mohlo by se vám také líbit

Informovat o naskladnění knihy

Informovat o naskladnění knihy


Souhlas - Souhlasím se zasíláním obchodních sdělení a zpracováním osobních údajů k obchodním sdělením.

Zašleme vám zprávu jakmile knihu naskladníme

Zadejte do formuláře e-mailovou adresu a jakmile knihu naskladníme, zašleme vám o tom zprávu. Pohlídáme vše za vás.

Více informací o knize Kapitalistický realizmus

Anotace knihy

Je ľahšie predstaviť si koniec sveta ako koniec kapitalizmu? Od roku 1989 sa kapitalizmus prezentuje ako jediný možný politicko-ekonomický systém. Filozof a publicista Mark Fisher vo svojej knihe popisuje vývoj a základné princípy ideológie kapitalistického realizmu, ktorá triumfuje práve preto, že predstiera, že žiadnou ideológiou nie je. Analýzou konkrétnych príkladov z politiky, filmu a literatúry dokazuje, že kapitalistický realizmus ovplyvňuje všetky sféry moderného spôsobu života a kladie si otázku: existuje alternatíva?

Alternatíva neexistuje tak znie slogan kapitalistického realizmu. Mark Fisher k nemu vo svojej najznámejšej knihe pridáva otáznik a či už píše o Potomkoch ľudí alebo amerických gangsterkách, kurtovi cobainovi alebo hip-hope, kafkovom Procese alebo výrokoch politikov, vždy tak robí s neobyčajným vhľadom a vedomím prekvapivých spoločenských súvislostí.
Výsledkom nie je len demaskujúca diagnostika našej súčasnej situácie, ale aj inšpiratívny prístup k vnímaniu vzťahov medzi našimi myšlienkami a emóciami, každodennou skúsenosťou a ekonomickým systémom, ktorý sa nám prezentuje ako jediný možný.
Martin Makara

Z tvrdenia, že je jednoduchšie predstaviť si koniec sveta než koniec kapitalizmu, sa už stalo fisherovské klišé. V roku 2009 to však mohla byť pravda. Odvtedy sme zažili dekádu, v ktorej celá jedna generácia ľavice ovplyvnená Fisherovými textami dokázala formulovať svoje opozičné názory novým spôsobom a čoraz presvedčivejšie. ak je iná budúcnosť možná, je to vďaka Markovmu dielu, ktoré udalo tón vzniku ľavicových hnutí zdola. Od estetiky až po politiku možno dnešnú ľavicu pochopiť len cez dielo
Marka Fishera.

Parametry knihy

Oblíbené z jiného soudku



Osobní odběr Praha, Brno a 12903 dalších

Copyright ©2008-24 nejlevnejsi-knihy.cz Všechna práva vyhrazenaSoukromíCookies


Můj účet: Přihlásit se
Všechny knihy světa na jednom místě. Navíc za skvělé ceny.

Nákupní košík ( prázdný )

Vyzvednutí v Zásilkovně
zdarma nad 1 499 Kč.

Nacházíte se: