Kód: 00203969
Monografie je sondou do mimořádně rozsáhlého a rozmanitého umění, jaké představuje strava a stravování ve světě gastronomických kultur proměněné v gastronomickou kulturní difuzi. Představené bohatství gastronomických kultur české ... celý popis
Zadejte do formuláře e-mailovou adresu a jakmile knihu naskladníme, zašleme vám o tom zprávu. Pohlídáme vše za vás.
Monografie je sondou do mimořádně rozsáhlého a rozmanitého umění, jaké představuje strava a stravování ve světě gastronomických kultur proměněné v gastronomickou kulturní difuzi. Představené bohatství gastronomických kultur českého, moravského a slezského národa nabízí řadu námětů pro kulturologickou interpretaci. Autor v publikaci ukazuje, jaké místo má gastronomie v jednotlivých národních kulturách a v lidské kultuře obecně, od prvotního uchopení národních gastronomických kultur jako výrazu adaptační strategie, reagující na klimatické podmínky a dostupnost zdrojů až po symbolický význam některých pokrmů a rituálů stolování.
Zařazení knihy Knihy v češtině Populárně naučná pro dospělé Kuchařky a nápoje Ostatní kuchařky a nápoje
Osobní odběr Praha, Brno a 12903 dalších
Copyright ©2008-24 nejlevnejsi-knihy.cz Všechna práva vyhrazenaSoukromíCookies
Nákupní košík ( prázdný )