Kód: 00046682
V dřívějších dobách jsme mohli na každém venkovském, ale i městském dvorku najít králíkárny, a králičí maso bylo běžnou a častou součástí jídelníčku. Postupně se však zájem o domácí chov králíků vytrácel stejně jako mnoho jiných d ... celý popis
Zadejte do formuláře e-mailovou adresu a jakmile knihu naskladníme, zašleme vám o tom zprávu. Pohlídáme vše za vás.
V dřívějších dobách jsme mohli na každém venkovském, ale i městském dvorku najít králíkárny, a králičí maso bylo běžnou a častou součástí jídelníčku. Postupně se však zájem o domácí chov králíků vytrácel stejně jako mnoho jiných dobrých věcí a přednost dostávaly jiné, i když méně zdravé druhy masa. S tím, jak přicházely do módy různé „návody na hubnutí“ i seriózní doporučení na racionální a zdravou výživu, je možné hovořit i o jakési renesanci králičího masa. A je to jen dobře. Maso králíka je vynikajícím zdrojem bílkovin, ale obsahuje i hodně minerálů a vitaminů. Ve 100 gramech obsahuje v průměru 9,2 g tuku a pro svou lehkou stravitelnost je vhodné i k použití při přípravě dietních pokrmů. Králičí maso nemusíte upravovat jen pečené s vepřovým nebo na smetaně, naopak, hodí se i pro spoustu dalších zajímavých receptů, kdy také daleko lépe vyniknou jeho nutriční hodnoty než právě v oněch dvou předcházejících. Kuchařka přináší na 183 receptů. Věříme, že přispěje k oblibě zdravého králičího masa a přinese dostatek inspirace pro jeho přípravu v kuchyni.
Zařazení knihy Knihy v češtině Populárně naučná pro dospělé Kuchařky a nápoje Maso a grilování
Osobní odběr Praha, Brno a 12903 dalších
Copyright ©2008-24 nejlevnejsi-knihy.cz Všechna práva vyhrazenaSoukromíCookies
Nákupní košík ( prázdný )