Kala Afiyet - Bozcaada Yemekleri / Nejlevnější knihy
Kala Afiyet - Bozcaada Yemekleri

Kód: 12856443

Kala Afiyet - Bozcaada Yemekleri

Autor Ümit Hamlacibasi

Yemek yapmaya merakli olun olmayin, bu kitaptaki tarif leri okurken adali kadinlarin begenisine ve yaraticiligina hayran kalmaktan, yer yer de hayret etmekten kendinizi alikoyamayacaksiniz. Ümit Hamlacibasi bu tarif leri kaynagind ... celý popis

487

Dostupnost:

50 % šanceMáme informaci, že by titul mohl být dostupný. Na základě vaší objednávky se ho pokusíme do 6 týdnů zajistit.
Prohledáme celý svět

Informovat o naskladnění

Přidat mezi přání

Mohlo by se vám také líbit

Darujte tuto knihu ještě dnes
  1. Objednejte knihu a zvolte Zaslat jako dárek.
  2. Obratem obdržíte darovací poukaz na knihu, který můžete ihned předat obdarovanému.
  3. Knihu zašleme na adresu obdarovaného, o nic se nestaráte.

Více informací

Informovat o naskladnění knihy

Informovat o naskladnění knihy


Souhlas - Souhlasím se zasíláním obchodních sdělení a zpracováním osobních údajů k obchodním sdělením.

Zašleme vám zprávu jakmile knihu naskladníme

Zadejte do formuláře e-mailovou adresu a jakmile knihu naskladníme, zašleme vám o tom zprávu. Pohlídáme vše za vás.

Více informací o knize Kala Afiyet - Bozcaada Yemekleri

Nákupem získáte 49 bodů

Anotace knihy

Yemek yapmaya merakli olun olmayin, bu kitaptaki tarif leri okurken adali kadinlarin begenisine ve yaraticiligina hayran kalmaktan, yer yer de hayret etmekten kendinizi alikoyamayacaksiniz. Ümit Hamlacibasi bu tarif leri kaynagindan derleyerek hem adaya hem de Egenin ortak kültürüne önemli bir katkida bulunuyor. Eyvah, unutuluyor, diye korktugumuz nice yemek, artik yaziya gecmis olmanin garanti damgasiyla yarinlara emanet ediliyor.Egeli bir ada olan Bozcaadanin yemek kültürü denince Ege mutfaginin tipik özellikleri akla gelir. Zeytinyagi, sarap, yenilebilir otlar, baliklar ve öteki deniz canlilari... Bir de tüm ada mutfaklarinin özelligi olan eldeki malzemenin cok iyi degerlendirmesi. Adalar anakaradan kopuk olduklarindan yüzyillar boyunca kendi yaginda kavrulmayi ögrenmistir. Adada ne yetistiriliyorsa onun kiymetini sonuna kadar bilmek ve malzemenin hakkini sonuna kadar vermek, ayni malzemeden farkli tekniklerle farkli lezzetler yaratmak ada mutfaklarinin özellikleri arasindadir. Kitapta ise bu tarif ler ve özellikler ustalikla sunuluyor.Lezzetli anilar derlemeyi, güzel sofralar hazirlayip o sofralara oturanlari sevgiyle, zerafet ve incelikle agirlamayi bilen; hos sohbetiyle sen kahkahalarini okkali Türk kahvesi ve adanin rüzgariyla demlenmis karadutlardan yapilma likörle bulusturan; ada hakkindaki derin bilgisini yasanmis nice öyküyle harmanlayip cavus üzümünün balina katan biri elbette güzel yazar. Okura ise yazilanlari af iyetle yasamina kabul etmek düser. Kala-Af iyet adanin sadece tarif lerini degil, yasanmisliklarini da iceriyor. Bozcaadayi ve gercek halkini tanimak istiyorsaniz önce tarif lerini okuyun, sonra gözlerinizi kapatin ve ada öykülerinin sizi sarip sarmalamasina izin verin.

Parametry knihy

487

Oblíbené z jiného soudku



Osobní odběr Praha, Brno a 12903 dalších

Copyright ©2008-24 nejlevnejsi-knihy.cz Všechna práva vyhrazenaSoukromíCookies


Můj účet: Přihlásit se
Všechny knihy světa na jednom místě. Navíc za skvělé ceny.

Nákupní košík ( prázdný )

Vyzvednutí v Zásilkovně
zdarma nad 1 499 Kč.

Nacházíte se: