Diet, Demography, and Disease / Nejlevnější knihy
Diet, Demography, and Disease

Kód: 06324231

Diet, Demography, and Disease

Autor Susan Kent

Iron deficiency is recognized throughout the world as a major public health concern, particularly in developing countries. Among its functional consequences are reduced resistance to infection, increased morbidity and mortality, i ... celý popis

3347

Dostupnost:

50 % šanceMáme informaci, že by titul mohl být dostupný. Na základě vaší objednávky se ho pokusíme do 6 týdnů zajistit.
Prohledáme celý svět

Informovat o naskladnění

Přidat mezi přání

Mohlo by se vám také líbit

Darujte tuto knihu ještě dnes
  1. Objednejte knihu a zvolte Zaslat jako dárek.
  2. Obratem obdržíte darovací poukaz na knihu, který můžete ihned předat obdarovanému.
  3. Knihu zašleme na adresu obdarovaného, o nic se nestaráte.

Více informací

Informovat o naskladnění knihy

Informovat o naskladnění knihy


Souhlas - Souhlasím se zasíláním obchodních sdělení a zpracováním osobních údajů k obchodním sdělením.

Zašleme vám zprávu jakmile knihu naskladníme

Zadejte do formuláře e-mailovou adresu a jakmile knihu naskladníme, zašleme vám o tom zprávu. Pohlídáme vše za vás.

Více informací o knize Diet, Demography, and Disease

Nákupem získáte 335 bodů

Anotace knihy

Iron deficiency is recognized throughout the world as a major public health concern, particularly in developing countries. Among its functional consequences are reduced resistance to infection, increased morbidity and mortality, impaired learning and behavior, lower physical capacity and productivity, and increased susceptibility to cold. It is not, however, only the domain of nutritional biologists and of medical researchers. The skeletal evidence from archaeological excavations suggests that iron deficiency anemia was equally common in the past, thus making it of interest to paleoanthropology and paleopathology. That entire tribes present chronic iron deficiency makes it a phenomenon of interest to current anthropology as well. Traditionally this condition has been attributed in large part to dietary factors, but there is evidence in both the skeletal record and in hematological analysis of living populations that acquired iron deficiency can derive from factors other than diet. Recognizing that the subject lends itself to multiple perspectives that can more comprehensively address the multi-factorial nature of iron deficiency anemia, the editors have assembled the present volume, the first of its kind. Among the contributors are leading researchers in a number of disciplines: ethnography, archaeology, physical anthropology, microbiology, and medicine. Together, these contributions serve to challenge the conventional views of the relationship between health, disease, and iron; of the symptomatic role of low iron levels; of cultural imperatives related to diet, such as daily meat intake; and of prescribed iron fortification. This collection will stimulate controversy and furtherresearch within medical anthropology, and among public health officials, epidemiologists, hematologists, and medical sociologists.

Parametry knihy

Zařazení knihy Knihy v angličtině Medicine Clinical & internal medicine Haematology

3347

Oblíbené z jiného soudku



Osobní odběr Praha, Brno a 12903 dalších

Copyright ©2008-24 nejlevnejsi-knihy.cz Všechna práva vyhrazenaSoukromíCookies


Můj účet: Přihlásit se
Všechny knihy světa na jednom místě. Navíc za skvělé ceny.

Nákupní košík ( prázdný )

Vyzvednutí v Zásilkovně
zdarma nad 1 499 Kč.

Nacházíte se: